A Travellerspoint blog

Guayaquil / Riobamba

30 oktober t/m 1 november

sunny 25 °C

De avond na Galápagos brengen we door in het business center van ons (zaken)hotel in Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. We gaan zo op in het bekijken van onze foto´s van Galápagos dat we pas rond 23:00 bedenken dat het knagende gevoel in de buik misschien honger is.

De volgende ochtend bekijken we een aantal van de weinige highlights van Guayaquil. De Malecon 2000 is een hoogtepunt van moderne architectuur, dat de onveilige promenade heeft vervangen door een flitsende en veilige twee kilometerlange boulevard met diverse parken en een MacDonalds. We lopen de Malecon af en beklimmen in de opgeknapte en geverfde wijk ‘Las Penas´ de 444 treden van de heuvel van Santa Ana, met mooi uitzicht op de stad. Na het gemeentehuis en de klokkentoren rennen we door het leguanenpark waar kinderen een tamme leguaan op de arm kunnen nemen. Wij doen dat niet, want we lopen met gezwinde spoed door de stad omdat we bedacht hebben dat we toch die middag verder reizen, met de bus naar Riobamba.

Het busstation is immens en in de mierenhoop vinden we het loket voor de bus naar Riobamba. De komende vijf uur genieten we van de talenten van de buschauffeur. Over een parkoers dat slingert naar een hoogte van 4000 meter, langs afgronden zonder vangrails, blijkt dat een bus niet onder hoeft te doen voor een personenauto. Sterker nog, we halen zo´n beetje alle personenauto´s in, wat overigens normaal is voor de bussen in Ecuador. Bussen halen elkaar ook in, en dat is natuurlijk het allerleukst (voor de chauffeur).

Met dichtgeknepen billen bereiken we veilig Riobamba, waar we snel ons hotel voor één nacht vinden.

Op 1 november haalt Joel ons om acht uur op bij het hotel. Joel is onze chauffeur voor die dag. Hij brengt ons van Riobamba, naar Chimbarazo, en vervolgens via Guaranda naar Posada Cienega, ons volgende hotel.

Net voor we Riobamba uitrijden stopt Joel, draait hij zijn raam open, en maakt hij een praatje met een amigo. De amigo vraagt om onze namen, en we rijden verder.

Net na negen uur zet Joel de radio harder, en horen we op radio Tricolor, dé radiozender van ´todo Riobamba y omgevingos´, dat Riesjaar Otton en Antjie Hutzmon uit Holanda het mooie Ecuador bezoeken, en met Joel een dagje onderweg zijn.

De slapende Chimbarazo is met 6310 meter de hoogste vulkaan van Ecuador. We lopen van 4800 naar 5000 meter hoogte, wat op zich een kippe(n)eindje zou moeten zijn, maar door het gebrek aan zuurstof bereiken we buiten adem de bestemming.

We treffen het wederom met het weer, want het is bijna de gehele dag zonnig en we krijgen prachtige uitzichten op de vulkaan. We stoppen zo nu en dan voor een paar overstekende lama´s en vicuñas, de wilde zusjes van de lama.

Malecon 2000 in Guayaquil
Gay_Malecon2000.JPG

De wijk Las Peñas op de heuvel van Santa Ana
Gay_St Ana.JPG

Hier staan we aan de rand van een Canyon vlakbij de Chimbarazo
AH RO Canyon.JPG

We hebben geluk, onderweg hebben we al goed uitzicht op de Chimbarazo die vaak in de wolken ligt.
Chimbarazo1.JPG

Op de Chimbarazo op 5000 meter
Chimbarazo2.JPG

Onderweg van de Chimbarazo naar Latacunga kwamen we langs verschillende dorpjes. De lama wordt daar netzo gebruikt als de muilezel.
lama onderweg.JPG

Posted by capibara 18:14 Archived in Ecuador Tagged tourist_sites

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login