A Travellerspoint blog

Focus

all seasons in one day 17 °C

Het plan was er al zes jaar, maar de knoop werd doorgehakt toen duidelijk werd dat we allebei een contract hadden met dezelfde einddatum. We gaan doen wat ons de vorige keer zo goed is bevallen; een lange reis, met de focus op Patagonië, het meest zuidelijke gedeelte van Zuid-Amerika, verspreid over het zuiden van Chili en Argentinië, waar de bewoonde wereld ophoudt en pinguïns het heft in vleugels nemen.

Ja, we gingen ons “focussen”, om niet het risico te lopen dat we iedere ochtend de koffers moeten inpakken om weer met een bus, taxi, huurauto of vliegtuigje naar de volgende bestemming te reizen. Focussen, om niet halverwege de reis bij het opstaan minutenlang niet door te hebben in welk land het bed die nacht stond, en waar we nu weer naar toe gaan

De reisboeken waar we mee begonnen gingen over Patagonië, met prachtige foto’s, mooie beschrijvingen, en informatie over hoe schitterend de andere delen van Chili en Argentinië waren. Oké, omdat het ónze eigen focus is breidden we het plan snel uit met die andere delen. Als je zo dichtbij bent is het zonde om er niet heen te gaan.

Het grensgebied van Chili met Bolivia zag er in de andere reisboeken ook wel erg mooi uit, en dan ben je eigenlijk al heel erg in de buurt van Peru. Als je zo dichtbij bent is het zonde om er niet heen te gaan.

Uiteindelijk wordt de focus van 9 oktober tot 2 maart in de koelkast gezet, We gaan naar Bonaire, Ecuador, de Galapagos eilanden, Peru, Bolivia, Chili, Argentinië, Uruguay, Paraguay, en omdat we er dan toch zo dichtbij zijn, ook nog naar Brazilië.

Posted by capibara 11:45 Archived in Netherlands Tagged preparation

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login