A Travellerspoint blog

Colonia del Sacramento

29 januari

sunny 28 °C

Buenos Aires ligt aan de Rio Plata, de brede bruine rivier. Op veertig kilometer afstand, aan de overkant van Buenos Aires, ligt het plaatsje Colonia del Sacramento, in Uruguay. We varen met een erg grote maar ook supersnelle boot van Buquebus in ruim een uur naar de overkant.

Het centrum van Colonia lijkt sinds 1680 niet veranderd. Waar Buenos Aires is uitgegroeid tot een miljoenenstad, is Colonia blijven steken in de geschiedenis, en had niemand het stadje meer opgemerkt, tot bleek dat het voor toeristen leuk is om rond te banjeren in zo´n oud stadje. De straatjes zijn nog steeds van een soort kasseien, en de huizen hebben een erg Portugees uiterlijk, wat niet verwonderlijk is, want de Portugezen hebben Colonia gesticht om er vervolgens een aantal jaren later weggejaagd te worden door de Spanjaarden. Olé!

We slenteren wat door de historische straatjes, en slapen in een prachtige pousada, een hotel in een koloniaal gebouw, inclusief patio´s met fonteinen en azulejo´s (oude blauwe tegeltjes) aan de wand. We bezoeken zelfs nog 3 musea; eentje in drie minuten, en de andere twee samen in drie minuten. Er is niet zo gek veel gebeurd in Colonia, behalve dat de tijd er heeft stilgestaan.

Na een historische nacht, nemen we de Buquebus terug naar het hier en nu van Buenos Aires, en zijn we weer terug in Argentinie.

Om een beeld te krijgen van hoe een ´gewoon´ straatje in Colonia eruit ziet.
Colonia_1.jpg

En nog zo´straatje.
Colonia_2.jpg

Het binnenpleintje van ons hotel, voor de deur van onze kamer. Het had slechter gekund....
Colonia_3.jpg

Posted by capibara 12:39 Archived in Uruguay Tagged tourist_sites

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login