A Travellerspoint blog

Angra en Ilha Grande

16 februari t/m 27 februari

sunny 33 °C

De laatste twee weken laten we de teugels helemaal vieren en gaan we echt op vakantie. We gaan eerst drie dagen naar Angra dos Reis, tweehonderd kilometer onder Rio, op het vaste land aan de Costa Verde, de groene kust. Ons hotel ligt aan een aardig strand dat tijdens Carnaval helemaal vol ligt. De hele dag horen we (heel hard) muziek met teksten over “Carnaval y Futebol” (uit te spreken als “Voetjebol”). Het is gezellig. In Angra gaan we naar een Carnavalsoptreden, dat om twaalf uur ’s avonds begint, maar waar de muziek ons eerlijk gezegd niet lang kan bekoren; het is geen samba met sambadanseressen, maar meer een soort moderne dansmuziek met veel rappen. De Brazilanen gaan wel uit hun dak.

Vervolgens gaan we een week naar het eiland Ilha Grande, op een uurtje varen van Angra. Het eiland is een paradijs, met de mooiste stranden van Brazilië, heuvels met jungle, en een toeristisch dorpje met een paar aardige restaurants. We willen eerst vier nachten blijven, maar we verdubbelen ons verblijf.

We wandelen er een paar keer door de jungle, maar vaker nemen we een bootje dat ons in drie kwartier naar het strand van Lopes Mendez brengt, waar we zwemmen in kristalhelder water en poedelen in de sterke branding. Op het strand nemen we een paar keer de afgelopen reis door. We hebben er erg lang voor nodig. Twee keer worden we tijdens onze evaluaties gestoord door een tiental Mico’s; aapjes die niet groter zijn dan een centimeter of twintig (aangevuld met gestreepte staartjes van nog eens twintig centimeter).

Het strand van Angra dos Reis
Angra_1.jpg

Carnaval in Angra dos Reis
Angra_2.jpg
Angra_3.jpg

De stranden van Ilha Grande
Ilha_3.jpg
Ilha_4.jpg

Je moet goed kijken, maar hier zie je één van de aapjes die we op het strand van Lopes Mendez zagen.
Ilha_5.jpg

Het bootje waarmee we naar Lopes Mendez gaan.
Ilha_6.jpg

Het uitzicht tijdens een van onze wandelingen door de jungle van Ilha Grande.
Ilha_1.jpg
Ilha_21.jpg

De tuin van ons hotel met het mooie uitzicht.
Ilha_71.jpg

Posted by capibara 03:05 Archived in Brazil Tagged tourist_sites

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login